Bu makarnayı daha da lezzetli bir hale getirmek isterseniz içine biraz yoğurt yada mayonez ekleyebilirsiniz. Bu sıcaklarda karpuzla harika bir uyum sağlar.
Malzemeler:
• Yarım paket makarna
• 2 adet orta boy domates
• 2 tutam maydanoz
• Yarım limon suyu
• 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 10-12 adet siyah zeytin
• 100 gr beyaz peynir
• 4-5 yaprak marul
• Tuz
• 1 çay kaşığı kuru fesleğen (1 tutam taze fesleğen de olabilir)
Yapılışı:
• Makarnayı 8-10 dakika kadar haşlayın ve süzün.
• Domatesi yıkayın ve küçük doğrayın.Marulu ve maydanozu ince ince kıyın.
• Peynirleri küçük küpler halinde doğrayın.Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın.
• Tüm mazlemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuzunu ekleyerek karıştırın.
• Ilık yada soğuk olara servis yapın.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
• Yarım paket makarna
• 2 adet orta boy domates
• 2 tutam maydanoz
• Yarım limon suyu
• 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 10-12 adet siyah zeytin
• 100 gr beyaz peynir
• 4-5 yaprak marul
• Tuz
• 1 çay kaşığı kuru fesleğen (1 tutam taze fesleğen de olabilir)
Yapılışı:
• Makarnayı 8-10 dakika kadar haşlayın ve süzün.
• Domatesi yıkayın ve küçük doğrayın.Marulu ve maydanozu ince ince kıyın.
• Peynirleri küçük küpler halinde doğrayın.Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın.
• Tüm mazlemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuzunu ekleyerek karıştırın.
• Ilık yada soğuk olara servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder