Bu Blogda Ara

16 Haziran 2015 Salı

Akdeniz Usulü Makarna

Bu makarnayı daha da lezzetli bir hale getirmek isterseniz içine biraz yoğurt yada mayonez ekleyebilirsiniz. Bu sıcaklarda karpuzla harika bir uyum sağlar.

Malzemeler:
• Yarım paket makarna
• 2 adet orta boy domates
• 2 tutam maydanoz
• Yarım limon suyu
• 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 10-12 adet siyah zeytin
• 100 gr beyaz peynir
• 4-5 yaprak marul
• Tuz
• 1 çay kaşığı kuru fesleğen (1 tutam taze fesleğen de olabilir)

Yapılışı:
•  Makarnayı 8-10 dakika kadar haşlayın ve süzün.
• Domatesi yıkayın ve küçük doğrayın.Marulu ve maydanozu ince ince kıyın.
• Peynirleri küçük küpler halinde doğrayın.Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın ve doğrayın.
• Tüm mazlemeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuzunu ekleyerek karıştırın.
• Ilık yada soğuk olara servis yapın.  

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder