Bu Blogda Ara

17 Haziran 2015 Çarşamba

Güllaç

12 kişilik

Güllaç Malzemeleri:
• 10 yaprak hazır güllaç
• 2.5 litre süt
• 2.5 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 su bardağı hindistan cevizi
• Yarım çay bardağı gül suyu
• Yeşil fıstık
• File fındık

Süslemek İçin:
• Kiraz şekerlemesi
• Toz yeşil fıstık

Güllaç  için tencereye 2.5 litre sütü alın ve ılıtın. Daha sonra üzerine 2.5 su bardağı toz şekeri ilave edin. Üzerine gülsuyu ilave edin. Yuvarlak bir kaba ilk önce bir kepçe sütten dökün. Daha sonra 1 güllacı parlak kısmı üstte kalacak şekilde tepsiye alın. Üzerine sütten dökün ve bu şekilde 5 adet güllacı hazırlayın. Güllacın yarısına gelince üzerine pudra şekerini yarısını, hindistan cevizinin yarısını, yeşil fıstık, file fındık ilave edin. Tekrar kalan 5 adet güllacı aralarına süt dökerek hazırlayın. Kalan pudra şekerini ve hindistan cevizi ilave edin. En üstüne tekrar süt ilave edin. Güllacın üzerine toz yeşil fıstık ve kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder