Bu Blogda Ara

10 Haziran 2015 Çarşamba

İyi Bir Makarna Nasıl Hazırlanır?

• Çubuk makarnayı tencereye sığdırmak için kırmak zorunda değilsiniz; yumuşadıkça suyun içine gireceklerdir.
• Makarnanın haşlama suyuna yarım çay bardağı süt koyup lezzetini arttırabilirsiniz.
• Makarnanızın lezzetini arttırmak istiyorsanız, haşlama suyuna 1-2 baş soğan, havuç, vb sebzeler koyabilirsiniz. Eğer makarnada sebze lezzetinden hoşlanmıyorsanız, suyun içine bir miktar et suyu veya tablet bulyon da atabilirsiniz.
• Hazırlayacağınız makarna soslarını makarna haşlanırken pişirip, makarna süzüldükten hemen sonra üzerine dökün ve karıştırın. Makarnayı ayrıca sosla birlikte tekrar pişirmeyin.
• Hazırladığınız makarna sosunu ısıtırken zorlanabilirsiniz. Mesela tencerenin dibi tutabilir ya da alt tarafı ısınıp üst kısmı soğuk kalabilir. Oysaki makarna kabını kaynar su dolu tencerenin içine koyup bir süre ocakta bekletirseniz, bu sorundan kurtulmuş olursunuz.
• Makarna haşlanıp süzüldükten sonra vitamin ve lezzetinin kaybolmaması için soğuk sudan geçirmeyiniz. Ama belirli bir müddet soslamadan bekleyecekse, yapışmaması için sıvı yağla yağlayarak bekletebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder