Bu Blogda Ara

19 Haziran 2015 Cuma

Serinleten Diyet Tatlılar ve İçecekler

Yaz sıcaklarında yeme ihtiyacımız azalır, terle kaybettiğimiz sıvıyı yerine koymak için soğuk bir şeyler yeme ve içme isteğimiz artar.Hafif ama lezzetli yaz tatlıları, serinleten kompostolar ve az kalorili içecekler hazırlayarak sıcaklarla rahatlıkla başa çıkabilirsiniz.
Meyveler, yaz günleri için içeriklerindeki vitamin ve mineraller,lifli yapıları, yüksek oranda su içermeleri, yağ içeriklerinin hemen hemen olmaması, nisbeten daha düşük kalorileri ve yüksek antioksidan özellikleri ile sofralarımızın vazgeçilmezleri arasındadır. Bu meyvelerle kalsiyum kaynağı olan, hem protein içeren, hem de kan şekerinin daha kontrollü salgılanmasına yardım eden yoğurtu karıştırarak meyve salataları hazırlayabilirsiniz.

Düşük kaloriler, şık sunumlar 

• 1 kase yoğurdun içine 3 kayısı + 1 avuç üzüm + 1 şeftali veya 1 armutu koyarak tüketebilirsiniz. Bu sıcak günlerde karpuz ve kavunu yuvarlak toplar halinde çok şık ve farklı bir sunum ile hazırlayabilirsiniz.

• Dondurma eşliğinde sunabileceğiniz sakızlı muhallebi ikramı biraz kalorili ama hoş bir sunum olabilir.

• Taze incirin içine taze ceviz koyarak ikram edeceğiniz bir meyve tabağının yanına keçi peyniri mükemmel bir ara öğün olabilir.

• 1 tatlı kaşığı neskafe + 1tatlı kaşığı kakao + 1 tatlı kaşığı toz tatlandırıcıyı çok az sıcak su içinde eritip karıştırın. 1 kase light yoğurt içine ilave ederek, buz dolabında soğutup nefis bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

• 1 kase yoğurt + 1 dilim ananas + ufalanmış 3 ceviz ile çok hafif bir tatlı hazırlayabilirsiniz. Ananas yerine küçük küçük doğranmış orman meyvelerini veya kivi, şeftali, kayısı ile nektarin de kullanabilirsiniz. Üstünü taze nane yaprakları veya çok ince dilimlenmiş limon ile süsleyebilirsiniz.

• 1 dilim kavunu küçük parçalara bölün. 1 fincan dondurulmuş vişne, 1 tatlı kaşığı nişasta ve limonsuyu ilavesini karıştırarak jöle yapın. Jöle ılık hale gelince kavunların üstüne döküp, buzdolabında soğutun. Çok renkli bir sunumu olan meyveli tatlınızı servis yapabilirsiniz.

Pudingler ve meyveler

• Az yağlı süt ile evde hazırladığınız pudinglerin üzerine böğürtlen, çilek, şeftali, muz gibi meyveler koyduğunuzda daha düşük kalorili tatlılar yapabilirsiniz. Deneyin, pişman olmayacaksınız. 

• Bir armutu küçük küçük doğrayıp tarçınla birlikte tavada armutlar yumuşayıncaya kadar hafifçe çevirin, soğuduktan sonra light yoğurdu 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırıp veya 1 tatlı kaşığı pudra şekeri - esmer şeker de ilave edebilirsiniz. 

• Meyve ezmeleri ile hazırlayacağınız incecik krepler ise hem daha düşük kalorili, hem de tatlı ihtiyacını azaltan lezzetli seçenekler olacak.

Lezzetli kompostolar, meyveli jöleler

Önceden şeker ilave edip kaynattığınız suyun içineyine meyveleri atıp 8-10 dakika tutup soğutarak tüketebilirsiniz. Vişne gibi kırmızı meyvelerle çok hoş görünümleri oluyor. Ayrıca elma, armut, kayısı, şeftali, erik, çilek, ahududu da koyabilirsiniz. Kendi şekeri ile pişmiş kompostolar yapıp örneğin soğutulmuş vişne kompostosu üzerinde taze birkaç yaprak nane ile çok lezzetli bir seçenek oluşturabilirsiniz. Meyveli jöleler yapabilirsiniz, içine çok az nişasta ve şeker, limon suyu ilave ederek hazırlayacağınız meyveli sunumlar sıcaklar için hoş seçenekler olur. 

Soğuk kahve,buzlu çay

• Yeşil çay veya siyah çayı önce demleyip ,sonra demini hemen soğutmanız gerekir. Sıcak iken karanfil, tarçın koyabilir ya da soğuttuktan sonra taze nane, yeşil elma limon dilimleri ile süsleyebilir, içine tatlandırıcı veya 1 tatlı kaşığı bal koyabilirsiniz, daha farklı bir lezzet isterseniz portakal veya şeftali suyu ilave edebilirsiniz.

• 1 çay bardağı soğuk süt, 1 çay bardağı su, 1 çay kaşığı nescafe, 1 çay kaşığı toz şekeri blender’da frappe yapabilir, birkaç parça buz ilave edip üzerine kakao serpebilirsiniz.

• 1 bardak domates suyu, kıyılmış bol miktarda maydanoz ile 2 limon suyunu iyice karıştırın, en son üzerine karabiber ilave edin.

• Yaratıcı limonata tarifleri de hazırlayabilirsiniz.

• Blender’da böğürtlen, çilek, frambuaz gibi meyvelere light süt, light yoğurt ve buz parçaları ekleyerek kalorisi düşük smoothie’ler hazırlayabilirsiniz.


Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder