Bu Blogda Ara

6 Temmuz 2015 Pazartesi

Çamaşır Yıkamanın Püf Noktaları

Çamaşır makinelerinizi renkli, beyaz ya da siyah çamaşır demeden, ne yıkıyor olursanız olun mutlaka tam olarak doldurun. Fazla ve eksik çamaşırlarla yıkama yapmayın. Böylece daha az su kullanarak tek seferde hem bütçenizi hem doğayı hem de çamaşır
makinenizi koruyun.
Ayrıca çamaşırlarınızı yıkarken sıcak su yerine ılık su kullanın. Durulamayı ve çalkalamayı ise soğuk suyla yapın. Çamaşırlarınızı asla aşırı kurutmayın. Aşırı kurutma, gereksiz enerji harcamasının yanı sıra elbiselerinizi tüğlendirir ve yıpratır. Çamaşır yıkarken baştan sona tüm bu noktalara uyun, Yumoş ferahlığı ile rahat edin.

Kot Pantolonun Ömrünü Uzatın
Yeni aldığınız kot pantolonunuzu renginin açılmaması ve yıpranmaması için, içine bol miktarda  tuz atılmış soğuk suda 12 saat bekletin. Kot pantolonunuzu  yıkamadan önce ters çevirin. Çamaşır makinenizi 30 santigrat dereceye veya hassas programa ayariayın. Kot pantolonunuzu  ön tarafına çevirerek ve belinden asarak kurutun. Pantolonunuzu kesinlikle doğrudan güneş ışığında kurutmayın. Onun yerine gölgede iyice kurutun ve mutlaka havalandırın. Bu sayede en sevdiğiniz kot pantolonunuzu uzun yıllar kullanın.

Yıkama Kadar Kurutma da Önemli
Çamaşırlarınızın uzun ömürlü olmasını, renklerini ve şekillerini uzun süre muhafaza etmesini istiyorsanız yıkama kadar kurutmaya da dikkat etmelisiniz. Öncelikle eğer çamaşır makineniz 1000 devir gibi yüksek hızlarda sıkma yapıyorsa bunu yastık, yorgan gibi çamaşırlar dışında fazla kullanmamanızı, genellikle çamaşır makinenize 600 devirde sıkma yaptırmanızı öneririz. Buna ek olarak çamaşırlarınızı açıkta kurutuyorsanız, kesinlikle gölge ve rüzgarlı bir alanı tercih etmelisiniz. Direkt güneş ışığına maruz kalan çamaşırlar çok daha çabuk solacaklardır.

Çamaşır Yıkamak İçin En Doğru Zaman
Çamaşırlarınızın kirlilik durumuna  göre kısa ve uzun programları tercih etmeniz doğal. Ancak bizim tavsiyemiz uzun programları  daha çok gece saatlerinde tercih etmeniz. Gece saatlerinde elektrik daha ucuz tarifelendirildiğinden, bu saatlerde çamaşır ve kurutma makinenizi kullanmanız daha ekonomik olacaktır. Yalnız bu saatleri de yıkanmış çamaşırları uzun süre makinede bırakmayacak şekilde ayariamanııda  fayda var; zira uzun süre makinede kalan çamaşırlar hem bakteri üretecek hem de kötü kokacaklardır.

Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder