Bu Blogda Ara

1 Temmuz 2015 Çarşamba

Evde Aseton Yoksa Oje Nasıl Çıkarılır?

Evde hazırlayacağınız oje çıkarıcı oldukça güçlü bir kimyasal olan asetona göre daha sağlıklı, güvenli ve hesaplı bir alternatif olabilir. Özellikle “ucuz” asetonlar güçlü kimyasallar içerdiğinden zamanla tırnaklarınızın yıpranmasına neden olacaktır ve kullanırken ister istemez solunması sağlık için oldukça zararlıdır. Evde aseton yoksa ojeyi çıkarmak için sirke ve limon suyunu karıştırarak kullanabilirsiniz.

Evde Aseton Yapımı
Aslında evde aseton yapımı demek pek doğru değil, çünkü aseton çeşitli kimyasallar kullanarak hazırlanan bir sıvıdır. Bunun yerine “evde oje çıkarıcı” yapımı diyebiliriz. Sirkede ve limonda ojeyi temizlemek için yeterli miktarda asit bulunmaktadır. Ev yapımı oje çıkarıcınızı hazırlamak için eşit miktarda limon suyu ve sirkeyi karıştırın. Bu karşımı pamukla ojeye sürün. Ojenin çözünmesi için 10-30 saniye arası bekletmeniz yeterli olacaktır. Bu işlem asetondan biraz daha uzun sürebilir. Ojeyi çıkarmaya başlamadan önce tırnaklarınızı 10-15 dakika sıcak suda bekletmek ojeyi yumuşatarak daha kolay temizlenmesine yardımcı olur.

Eğer evde sirke ve limon yoksa ojeleri temizlemek için alkol, parfüm ve bazı markaların diş macunlarını kullanabilirsiniz. Alkol ojeleri çabuk temizler ancak parmak uçlarınızın ve tırnakların kurumasına neden olabileceği için uyguladıktan hemen sonra nemlendirici sürün. Parfümler genellikle alkol içerir ve ojeyi çözmeye yardımcı olur. Diş macunu ise her zaman işe yaramaz ancak ojeyi temizlemek için başka bir alternatifiniz yoksa en azından deneyebilirsiniz.

Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder