Bu Blogda Ara

21 Temmuz 2015 Salı

Fırın Nasıl Temizlenir ?

Fırın temizliği için gerekli olan malzemeler:
• Küçük bir kap yada kase
• Bez veya bulaşık süngeri
• Kabartma tozu
• Sirke
• Su
• Sprey şişe yada püskürtme yapabileceğiniz herhangi bir kap

Öncelikle Birkaç kaşık Kabartma tozuna macun kıvamına gelecek miktarda su koyarak iyice karıştırın.  Daha sonra elde ettiğiniz macun kıvamında ki karbartma tozunu fırının içine özellikle kiri fazla olan bölgelere ve fırının her tarafına güzelce sürün ve fırının kapağını kapatarak 1 gün boyunca bekletin. Kabartma tozu macunu ile fırını 1 gün boyunca beklettikten sonra ıslak bir bezle sürdüğünüz macunu iyice silin. Kabartma tozu kabarma özelliğinden dolayı 1 gün sonrasında o kirleri kabartma özelliğine sahip olacaktır, bu nedenle ıslak bezle kabartma tozu macununu silebileceğiniz kadar güzel bir şekilde silmeye çalışın.
Kalıntı olarak kalan kabartma tozu varsa daha fazla zorlamadan, bir sprey şişe içerisine fırınımızın temizliğine yetecek şekilde sirke koyun,  ve kalan macun kalıntılarına ve kirlere püskürtün. Bu şekilde yaptığınızda ise sirke kabartma tozunu köpürtme özelliğine sahip olacağından, kalan kalıntıların hepsi tamamen temizlenmiş olacaktır.
Tekrar ıslak bir bez alıp fırın yüzeyini  aynı şekilde silin ve daha sonra kuruması için en düşük derecede  fırınınızı çalıştırın ve kurutun.  

Fırın camının temizliği için ise sadece  yukarıda vermiş olduğum kabartma tozu macununu hazırlayarak  kirli olan fırın camına uygulayın 1 saat bekletin ve silin. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder