Bu Blogda Ara

15 Temmuz 2015 Çarşamba

Gözlük Temizliği ve Bakımı

Sadece bir saniyenizi alır – yağlı bir parmak izi aniden camınızda belirir ve birikinti ve toz görmenizi zorlaştırır veya nem gözlüklerinizi buğulandıran bir film yaratır. Peki ya şimdi ne olacak? Çoğumuz yakınımızdaki en iyi şeyi alır – kağıt bir peçete, kravat ve hatta bir kazak veya bluzun kolu bile olabilir bu. Aslında hiçbiri gözlük camlarınız için iyi değil. Uygun bir gözlük bakımı gözlüklerinizin kullanım ömrünü uzatır ve daha iyi görme sağlar.
Pek çok gözlük kullanıcısı uygun olmayan temizliğin gözlüklerine sert geldiğinin farkında bile değildir. Peçeteleri örnek alalım. Eğer camlarınızı temizlemek için peçete kullanırsanız, camdaki birikintileri alırlar ve siz temizlerken çizerler. Bu küçük çizikler sonunda çizilmelere yol açarak camı yıpratırlar.
Sonuç olarak, camlarınızı temizlemek için ilk tercihiniz mikro fiber bezler olmalıdır. Gözlüklerinizi çizmeden veya leke bırakmadan yağı ve nemi yok ederler. Düzenli olarak gözlüklerinizi temizlemek için, onları önce tozdan ve katı birikintilerden kurtarmak için çeşme suyu altında yıkayın. Sonra, suya pH-nötr bulaşık deterjanı ekleyin ve mikrofiber bir bezle camları yumuşak bir şekilde kurulayın (asla sert bir şekilde ovalamayın). İpucu: Günlük gözlük bakımınız için uygulama aletleri özel gözlük temizlik malzemeleridir (sprey ya da küçük havlu şeklinde mevcuttur). Bunlar camlarınızı dikkatli bir şekilde baştan sona temizler ve çok toz ve birikinti toplamadıklarından gözlüklerinizin daha uzun berrak kalmasını sağlayan anti-statik etkiye sahiptirler.

Temizlik tavsiyesi: Mikrofiber bezleri 40 dereceyi aşmayacak sıcaklıklarda yıkayınız ve yumuşatıcı eklemeyiniz çünkü yumuşatıcı kullanmak bezin gözlüklerinizi bir sonraki sefer silerken çizgiler bırakmasına neden olabilir.
“Pearl off” (üzerinden kayma) etkisi bulunan cam kaplamaları, istenmeyen birikinti, toz veya nemin camlarınıza yapışmasını zorlaştıran benzer sonuçlar yaratır. DuraVision Platinum sadece yapmanız gereken temizlik miktarını büyük oranda azaltmakla kalmaz aynı zamanda gözlüklere daha uzun bir kullanım ömrü sağlar.
Gerçek şu ki, çizikleri hem plastik hem de mineral gözlük camlarından çıkartmak imkansız. Önlem almak en iyisidir. Gözlük camlarınız çizilirse, onları çabucak yenilemelisiniz. Pek çok kişi kusurun sadece estetik olduğuna inanmasına rağmen, ışık aslında mikro ince çizik izleri ile dağılır ki bu da gözlerinizi tahrip eder.
Çerçevenize en uygun şekilde bakım yapmak için, bir ultrason banyosu yaptırmanız için her altı haftada bir optometristinizi ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Neredeyse tüm optometristler sadece bir kaç dakika süren ve gözlüklerinizi ve camınızı orijinal parlaklığında geri veren tamamlayıcı bir prosedür olarak bu yoğun bakım hizmetini sunarlar.

Unutmayın: Gözlüklerinizin kendi yuvasına ihtiyacı var. Sert bir kılıf gözlüklerinizi takmadığınızda koyabileceğiniz en iyi yerdir. Onları bir yerlere bırakıp kılıfı el altında tutmazsanız, yerin güvenli olmasına ve camların her zaman yukarı bakmasına dikkat ediniz.

Bir şey daha: 80 derece üzerindeki sıcaklar camların ve çerçevelerin en sağlam olalına bile zarar verir. Özellikle organik malzemeden yapılmış camlar yüksek sıcaklıklara veya sıcaklıkta önemli dalgalanmalara maruz kalmamalıdır. Bu kaplamanın (örneğin antirefle kaplama) dayanıklılığı üzerinde olumsuz etki yaratabilir. Aşırı sıcaklık dalgalanmaları farklı yapılarda baz cam ve kaplamalardan dolayı kırıklara yol açabilir. 

Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder