Bu Blogda Ara

9 Temmuz 2015 Perşembe

Mutfak Robotları ve Kullanımına Dair Pratik Bilgiler

Mutfak robotları yemek hazırlama işini oldukça kolaylaştıran mutfak aletlerinden biri. Ancak her ev aletinde olduğu gibi mutfak robotlarında da pek çok seçenek var. Bu noktada mutfak robotu alırken, onu hangi amaçla kullanacağınızı belirlemelisiniz. Çocuğunuza mama yapmak için mi, kek, pasta için mi, yoksa meyve suyu hazırlamak için mi istiyorsunuz. Bunların çoğunu mutfak robotunda yapabilirsiniz. Ancak pek çok fonksiyonu bir arada bulunduran donanımlı bir robot istiyorsanız biraz kesenin ağzını açmanız gerekiyor. Ayrıca bu tip robotların büyük yer kapladığını söylemek gerek. Bazı özellikler olmasa da olur diyorsanız veya o yiyecekleri hazırlayabileceğiniz başka bir aletiniz varsa, (ekmek yapma makinesi veya meyve sıkacağı gibi) o zaman rondo veya blender işinizi görecektir. Böylece hem yerden kazanır, hem bütçenizi yormaz ve enerjiden tasarruf edersiniz.

Küçük ev aletleri grubunda yer alan robotlar ile normalde uzun zaman alacak kesme, doğrama, dilimleme veya yoğurma işlemlerini birkaç saniyede yapabilirsiniz. Mutfak robotunun biraz küçüğü olan rondo ve blenderlar ise pratik işlerde yardımcı. Az yer kaplaması ve portatif oluşuyla günlük kullanım için ideal olan rondolar, mutfak robotunun yaptığı pek çok işi yapabiliyor. Fakat daha hızlı, profesyonel ve güçlü bir yardımcı arıyorsanız mutfak robotu sizin için daha uygun olacaktır. Kalabalık bir aileye sahipseniz, geniş hacimli kaba sahip mutfak robotları daha çok işinize yarayacaktır. Dilimleme ve doğrama özelliği sizin için önemliyse yine tercihiniz mutfak robotundan yana olmalı.
Eğer çırpıcı benim işimi görür diyorsanız, o zaman el blender’ı yeterlidir. Özellikle doğrayıcı kabı bulunan ve ek olarak çelik çırpıcıya sahip modeller birçok işlemi bir arada yapmanıza imkan sağlıyor. İnce ve küçük oluşuyla yerden kazandıran blenderlar, dilediğiniz yemeği kısa sürede hazırlamanıza yardımcı oluyor.
Mutfak robotlarını detaylı bir şekilde tanıdık. Şimdi mutfak robotu kullanırken dikkat etmemiz gerekenlere bir bakalım:

* Mutfak robotunun üzerinde, her işlem için ayrı hız seçenekleri bulunmaktadır. Olur da gerektiğinden hızlı bir ayarı seçer veya uzun süreli çalıştırırsanız elde etmek istediğiniz tada ulaşamayabilirsiniz. Çalıştırmadan evvel kullanım kılavuzunu incelemeniz faydalı olacaktır.
* Robotun fişini prizde takılı bırakmamanızda yarar var. Aksi takdirde alet zarar görebilir. Eğer kordonu ortalıkta görünmesin istiyorsanız, tek tuşla kordon saklama özelliğine sahip modelleri tercih edebilirsiniz.
* Doğrama kabını ağzına kadar doldurmamaya özen gösterin. Uzmanlara göre kabın hacminin dörtte birini boş bırakmak gerekiyor.
* Et, soğan, kuru meyve ve sebzeleri 15-20 saniye kadar karıştırmanız yeterli.
* Blender’lar en fazla 1.5 metre karıştırma seviyesine sahip. Daha fazla malzeme ile hem alete, hem de gıdaya zarar verebilirsiniz.
* Blender’ı hiç durmadan 20 saniyeden fazla çalıştırmayın. 10’ar saniyelik aralarla çalıştırmanızda yarar var.

Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder