Bu Blogda Ara

22 Temmuz 2015 Çarşamba

Tost Makinesi Nasıl Temizlenir?

Evlerimizdeki birçok elektrikli alette olduğu gibi tost makineleri de ara ara temizliğe ihtiyaç duyar. Üstelik sıklıkla temizlendiğinde çok kir birikmemiş olacağından daha kolay temizleyebiliriz. Nasıl mı?

Öncelikle her kullanımdan sonra mutlaka ekmek kırıntısı vs. kalacaktır. Bu kırıntıların bir dahaki makineyi kullanışınızda yanıp makinenin plakalarına yapışmaması için düzenli olarak plakaları çıkartıp silkelemeniz yeterli olacaktır. Böylece oluşacak yanık ve plakalara yapışan kırıntılardan kurtulmuş olursunuz. Dahası kullanım kılavuzuna bakınız ve eğer plakaların makineye atılabileceği yazıyorsa arada bir bulaşık makinenizde yıkayabilirsiniz. Plakaların kaplama malzemesi teflon olanları makinenizi satın alırken tercih etmemekte fayda var. Teflon her ne kadar ilk kullanımlarda zararsız olsa da zamanla aşınması sonucu sağlığa zararlı hale gelmektedir. Bu sebeple seramik kaplı tost makinelerini tercih ediniz.

 Tost makinelerini temizlerken kağıt havlu ve su, eğer makineniz çok kirli değil sadece hafif kırıntılı ise yeterli olacaktır. Nemli kağıt havlu yardımıyla bu kırıntıları silebilirsiniz. Bir başka yöntem ise makinenizi kullandıktan sonra fişini çekiniz ve halen ılık iken içerisine hem iki kat ıslak kağıt havlu koyunuz ve kapağını kapatınız. Bu sayede makinenizin içerisindeki kalıntılar kurumayacak, hatta kuruyan varsa kağıt havlunun buharıyla nemlenecektir. Daha sonra kuru bir kağıt havluyla silip kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

Eğer makinenizin plakaları yağlı ve çok kirli ise makine soğumadan plakaları çıkarıp sıcak su akan çeşmede bulaşık deterjanı ile yıkayınız. Yıkarken süngerin çok sert kısımlarıyla ovmamaya dikkat ediniz. Makinenizin plakaları çizilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder