Bu Blogda Ara

18 Haziran 2015 Perşembe

Evde Dondurma Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
• 1 Litre Yağlı Süt
• 1 Tatlı Kaşığı Toz Salep 
• 1 Çay Kaşığı Vanilya
• 1 Su Bardağı Toz Şeker

Tencere içerisine 1 litre süt konulacak ve normal ısıda kaynatılacak. Üzerine hazırlanan “toz şeker, salep, vanilya” karışımı bitinceye kadar “azar azar” ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’e bakılacak ve not edilecek. Tencere 10 dakika süre ile savrularak kaynatılacak. Süre bitiminde tencere ocaktan alınacak ve oda sıcaklığına düşünceye kadar bekletilecek. Ardından tencere kapağı kapalı olarak, dondurucuya konulacak ve 2 saat süre ile dondurucuda tutulacak. Süre bitiminde tencere dondurucudan alınacak ve karıştırılacak.Tenceredeki süt tamamen donuncaya kadar, her saat başı karıştırma işlemine devam edilecek. Yaklaşık 5 saat süre sonunda vanilyalı dondurmanız servise hazır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder