Bu Blogda Ara

22 Haziran 2015 Pazartesi

Kıyafet Nasıl Saklanır?

Her kıyafetin saklama şekli farklıdır. Örneğin kazakları katlayarak saklayabiliriz ancak montları, klasik pantolonları, gece kıyafetlerini ve ceketleri asarak dolaplarımızda muhafaza etmek daha uygundur. Çünkü kazakları asarsanız yünlü yapısından dolayı kendini salacaktır ve formu bozulacaktır ama ceket, mont, pantolon gibi kıyafetleri asmak formlarının korunmasını sağlayacaktır. Klasik pantolonlar saklanırken de askıya asılmalıdır. Bu aşamada pantolon ütü izine denk gelecek şekilde katlanarak askıya asılmalıdır. Kot pantolonlar da asılarak saklanabileceği gibi katlanarak çekmecelerde de saklanabilir. 
Çok sık kullanılmayan giysilerimizi ya da mevsim değişikliği nedeniyle kaldırmak istediğimiz kıyafetleri hurç denilen fermuarlı bohçalarda saklayabiliriz. Kışlıklarımızı ya da yazlıklarımızı saklarken kazak gibi yünlü giysileri katlayarak kaldırabiliriz. Ancak ceket, mont gibi kıyafetleri konçlar yani uzun naylon ya da pamuklu formlarda üretilen büyük giysi muhafaza poşetlerine konulmalıdır.
Kaldırılacak ürünler mutlaka yıkanmalıdır. Lekeli kıyafet başka bir kıyafetin üzerine konduğundan bu leke diğer giysiye de geçebilir. Ya da gıdadan dolayı oluşmuş bir leke var ise bu böceklerin gelmesine yol açabilir. Bu sorunların yaşanmaması adına kıyafetler temizlendikten sonra saklanmalıdır. Zaten tekrar kullanım yapılacağı zaman bu temizlik kolaylık da sağlayacaktır.
Kıyafet saklama aşamasında giysilere zarar veren güveleri uzak tutmak adına karanlık, kuru, serin ve temiz alanların seçilmesine özen gösterilmelidir. Doğru alan seçmiş olmanıza rağmen yine de kıyafetlerinize ulaşan böcek ya da güveler olabilir, bunun için de ekstra önlemler alabilirsiniz. Mesela lavanta hem güve itici hem de antibakteriyel olduğu için rahatlıkla kullanabileceğiniz bir koruyucudur. Keten keselere koyduğunuz lavantayı kıyafetlerin arasında koyarak hem giysilerinizin güzel kokmasını sağlayabilir hem de onları güvelerden koruyabilirsiniz. Güvenin bir diğer düşmanı da herkesin bildiği üzere naftalindir. Ancak naftalin kokusu biraz ağır olduğu için direkt kıyafetlerin arasına koymak yerine bir kesenin içinde dolaba asmanızı ya da çekmecenin en köşesine koymanızı tavsiye ederiz. Ek olarak tebeşir kullanabilirsiniz. Çünkü tebeşir fazla nemi emerek küflenmenin önüne geçmenizi sağlar.


Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder