Bu Blogda Ara

8 Haziran 2015 Pazartesi

İnsan Vücuduna Faydası Olan 12 Bitki

1- Aloe Vera: Halk arasında en çok bilinen ve kullanılan bitkiler arasında aloe vera birinci sıradadır. Genelde güneş yanıklarında veya her hangi yanık kazalarında tedavi edici olarak kullanılır. Aloe vera bitkisinin yetişmesi için gerekli tek şey sudur. Aloe vera bitkisinin acı azaltma ve hızla iyileştirme özelliği vardır.

2. Kızılcık Suyu: Kızılcık suyunun en çok bilinen yararı boşaltım sistemi sorunlarını çözmekteki etkisidir. Bakteriyel enfeksiyonu tedavi eder. Kalp sağlığını korur.

3. Ekinezya: Ekinezya Amerikan yerlilerinin yaraları iyileştirmekte kullandıkları bir bitkidir. İçinde bulunan maddeler grip ve nezle virüslerine karşı etkilidir.Bağışıklık sistemini güçlendirir. Boğaz ağrılarına ve öksürüğe iyi gelir.

4. Siyah Yılan Kökü: Siyah yılan kökü, menopoz için önerilen bir bitkidir. Sinirleri gevşetir. Menopoz döneminin kolay atlatılmasına yardımcı olur.

5. Günlük Ağacı: Sığla ağacı olarak da bilinen bu bitkinin gövdesinden elde edilen sakız, eklem iltihabı ve bursitin tedavisinde kullanılır. İshal ve solunum yolları yüksek kolesterol, damla hastalığı, bel ağrıları, kas yangısı, fibromiyalji, obezlik, dizanteri ve göğüs hastalıklarına da iyi gelir.

6. Papatya: Genellikle çayı yapılarak içilen papatya, bağırsaklarda oluşan sorunları rahatlatmasıyla bilinir. Ayrıca mide bulantısı ve gastroentirit tedavisinde de kullanılır.

7. Hayıt Ağacı: Hayıt ağacı menstural dönemi düzenler ve kadınlarda progesteron hormonunun salgılanmasını sağlar. Hamile kalma sorunu yaşayan bayanlarda 1–2 yıl süreli kullanılır ve hamilelik başladığında kullanımına son verilir.

8. Kahve: İçerdiği kafein nedeniyle çoğu beslenme önerisinde yer almayan kahve, ağrıların azaltılmasında, grip, soğuk algınlığı ve astım gibi rahatsızların tedavisinde kullanılabilir.

9. Çuha Çiçeği Yağı: Çuha çiçeği yağı, genellikle romatoid artiridin etkilerini azaltmada ve kolesterolü düşürmede kullanılır. Obezite, sindirim sorunları ve solunum yolları şikayetleri için de tercih edilen bir bitkidir

10. Gümüş Düğme: Gümüş düğme beyinde bulunan kan damarlarını rahatlatarak duyulan acıyı azaltıyor, migrene iyi geliyor. Diğer yararları ise doku ve eklemlerde meydana gelen iltihaplar azaltması, yüksek ateşi düşürmesi.

11. Keten Tohumu: Omega–9 ve Omega–3 asitleri, lif, protein, manganez, magnezyum, çinko ve diğer bir dizi mineral açısından oldukça zengindir. Keten tohumu birçok soruna çözüm getirmesi nedeniyle geniş bir kitle tarafından tercih edilir.

12. Sarımsak: Mikroplara ve virüslere karşı vücuda direnç kazandırır. Kolesterol ve yüksek tansiyonun düşürülmesinde, kan şekerini dengelemede, kanserle mücadelede, bronşitin belirtilerini azaltmada ve bağışıklık sistemini güçlendirmede oldukça etkilidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder